home

verwarrend gebruik programmatitel MLIP

9 augustus 2012

alt tekst

RTL verwarrend door onlogisch gebruik van programmatitel ‘Mijn Leven In Puin’

Vorige week werd ik gebeld door de redactie van onder andere de Micro Gids en de KRO-gids voor een interview. De redactrice wilde tips van mij voor verzamelaars/hoarders. Normaliter werk ik graag mee aan free publicity, maar nu wilde ik eerst even weten waarom dat verzoek er ‘nu’ lag: Ik weet dat eind augustus ‘een huis vol dieren’ gaat worden uitgezonden, maar daar werk ik immers niet aan mee. Nee, verzekerde ze me, Mijn Leven In Puin gaat dinsdag 14 augustus worden herhaald, vandaar. Voor mij een hele verrassing, zo net terug van vakantie, maar de tips kon ze krijgen. Vervolgens nog een heel gedoe om een goede foto van mij aan het werk te regelen. Daarbij had ik mijn opdrachtgever Blue Circle nodig en zij wisten ook niets van een herhaling, maar dat wisten ze nooit, was aan RTL dus dat was op zichzelf niet vreemd. Heb ik gisteren die persberichten verstuurd en lag ik toch wakker vannacht. Ik dacht, ik moet het toch verifiëren. Ik heb dus vanochtend zelf RTL gebeld en toen wist iemand van de publieksservice me te vertellend dat er een Engels programma (obsessive compulsive hoarder) gaat worden uitgezonden onder de titel ‘Mijn Leven In Puin’. Jee wat ben ik het daarmee niet eens zeg….. Wat een verwarring en wat doen ze dan tekort aan de Nederlandse energie…. Maar goed, bij deze heb ik dus het persbericht herschreven en hieronder tref je dat aan. En maandag doe ik gewoon toch lekker het interview met het Streekblad :)

Zoetermeerse pakt verzamelwoede aan

ZOETERMEER – De Zoetermeerse Professional Organizer Manita Overweg, gespecialiseerd in verzamelwoede, begeleidt in ‘Mijn Leven In Puin’ mensen die teveel spullen in hun huis hebben. RTL 4 zendt onder de naam ‘Mijn Leven In Puin’ dinsdagavond 14 en 21 augustus de Engelse variant uit van ‘Obsessive Compulsive Hoarder’.

Problematisch

Iedereen kent wel een problematische verzamelaar, iemand die teveel koopt, verzamelt en bewaart. Vandaar dat er steeds meer aandacht is voor verzamelwoede. In de televisieprogramma’s worden kandidaten geholpen met het proces van loslaten, ruimen en herinrichten. En elke kandidaat heeft zijn eigen verhaal, dromen, dingen die hij moet overwinnen en relaties.

Voor Manita Overweg staat het respect voor de kandidaat voorop. Vanzelfsprekend is er een aantal spanningsvelden zoals de druk om er toch in goede samenwerking binnen een aantal dagen een mooi, schoon, functioneel en opgeruimd huisje van te maken. Zodat de kandidaat de deur van de wc open kan doen en normaal toegang heeft tot zijn bed. Het allerbelangrijkst, benadrukt Overweg, is de veiligheid in de woonomgeving. Dat men altijd makkelijk het huis in en uit kan, er geen brandgevaar bestaat, er geen dozen om kunnen vallen en er geen schimmel of ratten zijn in huis. Dat is hetzelfde in Nederland als in het buitenland. Meer over verzamelwoede op: www.utime.nl.

home