home

buiten-opruim-avontuur

23 maart 2015

alt tekst

Als scholen met een of meer klassen een buiten-opruimavontuur willen (laten) organiseren (in en) rond het schoolgebouw, dan wil ik de organisatie en coördinatie graag op me nemen. Ik vertel graag waarom dit belangrijk is.

Jong geleerd is oud gedaan!

De wereld wordt mooier:

  • als kinderen leren hun afval buiten in prullen- en afvalbakken te gooien;
  • dat ze, als er geen bakken zijn, hun afval dan meenemen en bewaren totdat ze het wel weg kunnen gooien;
  • als ze leren dat afval ook kauwgumpjes zijn en eigenlijk alles wat je niet op straat wilt zien...
  • als kinderen zelfs afval opruimen dat er al ligt waarmee ze 'eigenlijk niets te maken hebben';
  • en dat ze anderen aanmoedigen dit ook te doen;
  • dat ze met elkaar de verantwoordelijkheid nemen voor de gezamenlijke leefomgeving;
  • dat ze daarbij vooral wel oppassen voor hun eigen veiligheid (pas op met poep, glas, blik, naalden, condooms en andere scherpe en/of besmettelijke troep)

Ik ruim vol overtuiging op (zowel binnen als buiten :)) en motiveer graag anderen en vooral de jongeren onder ons (de jeugd heeft de toekomst) om mee te doen: Iedereen vindt het leuk om goed te doen, om een bijdrage te leveren! Beweging is goed. Buiten zijn is nodig en gezond en voegt weer vitamine K toe aan het gestel. En samenwerken levert verbinding en teamgeest op: Kortom: Doen!!

Als bedrijven mij in het kader van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen willen inhuren, ga ik natuurlijk ook graag met de medewerkers aan de slag rondom het bedrijfsgebouw of daar waar het een enorm verschil maakt: Eerst met elkaar de handen uit de mouwen en dan lekker uit eten: Voilà een leuk, verrassend, verantwoord én verbindend bedrijfsuitje: Eventueel kan het ook gefilmd worden als bedrijfspromo: Mogelijkheden te over dus!

home