home

opleiding bij ICD

18 juli 2012

ICD logo

Zoals jullie weten (toch?!), ben ik al jaren een cd-specialist: Ik was de eerste in Nederland, zelfs in Europa!!! Maar bij de Amerikaanse beroepsvereniging die nu ICD heet: Institute of Challenging Disorganization kan ik me blijven ontwikkelen.

En dus ben ik weer fors teleclasses aan het volgen tussen de rest van de bedrijven door. Ik hoop deze week mijn level I ‘basic hoarding issues’ aan te vragen. Daarna vol gas de rest van de voorgeschreven boeken lezen (ik ben al op de helft :)) en nog meer teleclasses volgen om zsm officieel hoarding specialist (n afgerond level II op het vlak van hoarding) te worden.

Mocht je vragen hebben of interesse in de ICD-opleiding, neem dan contact met me op: Ik ben ook officieel ambassadeur van de ICD en wil je graag informeren over alle mogelijkheden. Zo zijn er opleidingen naast de ‘algemene’ over cd: chronic disorganziation op het vlak van :

add: basic add-issues with the cd-client Dit gaat over add

adm: CD client administration Dit gaat over het organiseren van de administratie van de chronisch gedesorganiseerde

phy: basic physical condition and challenges affecting the cd-client: gaat over de lichamelijke condities en uitdagingen vd chronisch gedesorganiseerde

ls: learning styles and modalities: gaat over leerstijlen

lt: life transitions: gaat over veranderingen en hoe daarmee om te gaan

mh: mental health conditions: betreft kennis over de geestelijke gezondheid van chronisch gedesorganiseerde

age: understanding the needs of the elderly cd client: gaat over (de begeleiding van) ouderen

stu: understanding the needs of the student cd client: gaat over (de begeleiding van) studenten

Je kunt ook kijken op de site van de ICD. (als je googled, doe dat dan op de afkorting nsgcd, dat is de oude naam van de ICD en dan kom je er makkelijker :))

home