home

opening Limor C. Albertsstr Appingedam

13 september 2013

alt tekst

Vorige week donderdag, 5 september 2013, mocht ik een praatje houden ter gelegenheid van de opening van een opvangvoorziening in Appingedam mogelijk gemaakt door Limor en het Groninger Huis. Ik zou erover bloggen dus bij deze dan nog. In de voorziening wonen ook nu al mensen die tijdelijk opvang nodig hebben. In principe zijn zij zelfredzaam, maar hebben ze even een steuntje in de rug nodig.

Het was erg leuk om te doen. Ten eerste was het schitterend weer. Ten tweede was iedereen blij, trots en tevreden, over het realiseren van een goed functionerende voorziening, over het mooie pand dat precies paste in de historische straat, over de goede samenwerking met de partners in de gemeente en over het maatschappelijk belang waarin de voorziening voorziet.

De burgemeester van Appingedam, Rika Pot, trots op haar stad, stond hierbij stil in haar presentatie. Hilde van Ree, directeur bestuurder van het Groninger Huis vertelde vervolgens een heel mooi verhaal over de straat waarin de voorziening gerealiseerd was: Ze nam ons terug in de rijke geschiedenis van het stadje en liet ons zien dat er vroeger in de straat ook al voorzieningen waren getroffen voor mensen die het even nodig hadden. De parallel met het nu was treffend. Dirk Huisman, voorzitter van de Raad van Bestuur en algemeen directeur van Limor vergeleek het leven met het wandelen op de evenwichtsbalk en liet ons inzien dat iedereen uit balans kan geraken. Hoe fijn is dan zo’n opvang(net)..

Ik heb vervolgens inzichten over verzameldrang mogen delen. Het leukste vonden de toehoorders toch de zelftest die heel wat rumoer veroorzaakte. Het vakgebied van verzameldrang kwam hierdoor (ernstig) dichtbij....

Niet na een lintje maar na een steen én na de borrel met interessante en gezellige mensen uit de Groningse regio ben ik in drie uur naar huis gespeerd. Dankbaar dat ik mijn bijdrage had mogen leveren aan de geslaagde opening, blij met de positieve feedback en verheugd terugkijkend op een dag waarop ik weer zoveel mensen heb mogen ontmoeten die constructief aan het bouwen zijn aan een mooie(re) samenleving!

home