home

omdenken

internationale vrouwendag 2014

alt tekst

3 maart 2014

Manita Overweg verzorgde in 2014 op de internationale vrouwendag 8 maart het welkomstpraatje. Hierin ging ze kort en interactief in op het thema van de avond: ‘Omdenken’: Kijk-Denk-Creëer!:

“Ik vind het heel leuk dat ik dit keer mijn bijdrage mag leveren aan de viering van Internationale Vrouwendag in Zoetermeer. Ik bezoek dit feest al jaren, en het thema ‘omdenken’ is mij op het lijf geschreven. Jaren geleden al heb ik het e- boek ‘Zeven manieren om om te gaan met negatieve gedachten’ geschreven. De materie houdt me graag bezig: het is fascinerend om te merken, en om jezelf aan te leren, hoe je je eigen gedachten kunt bepalen. En daarmee je gevoel. Want hoe fijner je gedachten, hoe fijner je je voelt.

‘Omdenken’ doe je in twee stappen. De eerste stap is uitgaan van wat er is. Dus niet de situatie bevechten, willen veranderen of oplossen, maar de situatie als gegeven accepteren. En dan, dat is stap 2, kijken wat je binnen die situatie kan verzinnen om het nare ervan om te buigen. Geen ‘ja, maar’ meer; voortaan kies je voor ‘ja, en’….

Omdenken is leuk. Omdat het je kan helpen. In mijn werk combineer ik kennis daarover het liefst met praktisch bezig zijn. De rode draad in mijn werk en ook in mijzelf is dat ik graag optimaliseer: dat ik aandacht heb voor hoe het beter kan. Als iets goed is, dan is het goed, natuurlijk. Helaas zijn veel mensen niet zo gelukkig. Mensen doen zichzelf heel vaak tekort. Zo zijn veel vrouwen te perfectionistisch bijvoorbeeld en/of te onzeker. Ik geniet het meest van mijn werk als ik vrouwen in hun eigen kracht kan helpen zetten, ze kan ‘empoweren’. Als ze minder of geen last meer hebben van zichzelf of van een bepaalde situatie door ‘om te denken’, om te buigen of door creatieve en praktische oplossingen te vinden. Als mijn klanten aan het eind van de dag tevredener gaan slapen is mijn doel bereikt. Ik hoop dat ik de vrouwen op Internationale Vrouwendag ook iets kan meegeven waar ze wat aan hebben. Ik zal ze daartoe in ieder geval graag uitdagen!”

home