home

PB in Postiljon over verzameldrang

10 augustus 2012 Zoetermeerse pakt verzamelwoede aan

Manita Overweg

Manita Overweg: ‘In Nederland of waar ook gaat het er vooral om dat het veilig is in huis!’ (Foto: Eelco Versteeg)

ZOETERMEER – De Zoetermeerse Professional Organizer Manita Overweg, gespecialiseerd in verzamelwoede, begeleidt in de tv-serie ‘Mijn Leven In Puin’ mensen die teveel spullen in hun huis hebben. RTL 4 zendt onder de naam ‘Mijn Leven In Puin’ dinsdagavond 14 en 21 augustus de Engelse variant uit van ‘Obsessive Compulsive Hoarder’.

Iedereen kent wel een problematische verzamelaar, iemand die teveel koopt, verzamelt en bewaart. Vandaar dat er steeds meer aandacht is voor verzamelwoede.

In de televisieprogramma’s worden kandidaten geholpen met het proces van loslaten, ruimen en herinrichten. En elke kandidaat heeft zijn eigen verhaal, dromen, dingen die hij moet overwinnen en relaties.

Samenwerking
Voor Manita Overweg staat het respect voor de kandidaat voorop. Vanzelfsprekend is er een aantal spanningsvelden zoals de druk om er toch in goede samenwerking binnen een aantal dagen een mooi, schoon, functioneel en opgeruimd huisje van te maken. Zodat de kandidaat de deur van de wc open kan doen en normaal toegang heeft tot zijn bed.

Het allerbelangrijkst, benadrukt Overweg, is de veiligheid in de woonomgeving. Dat men altijd makkelijk het huis in en uit kan, er geen brandgevaar bestaat, er geen dozen om kunnen vallen en er geen schimmel of ratten zijn in huis. Dat is hetzelfde in Nederland als in het buitenland. Meer over verzamelwoede op: www.utime.nl.

home